Pizze dostępne
również z sosem
śmietanowo-bazyliowym.


 Zamknij 

PIZZA


Lp. Nazwa Duża 30cm Gigant 45cm
1 MARGHERITA:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

15,00 zł 28,00 zł
2 PROSCIUTTO:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, szynka
18,50 zł 32,00 zł
3 FUNGHI:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, pieczarki
18,50 zł 32,00 zł
4 CAPRICIOSA:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, szynka, pieczarki
21,00 zł 34,50 zł
5 HAWAII I:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, szynka, ananas, brzoskwinia
23,00 zł 37,00 zł
6 HAWAII II:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, kurczak, ananas, kukurydza, sos słodko-pikantny
24,00 zł 38,00 zł
7 DESPERADO:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, sos chili, salami, boczek, fasola, oliwki, cebula, pieprz
26,50 zł 40,00 zł
8 PEPERONI:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, sos chili, salami, oliwki, cebula, peperoni Peperoni

Ostra papryczka.

23,00 zł 37,00 zł
9 MEXICANA:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, sos chili, boczek, szynka, fasola, groszek, peperoni Peperoni

Ostra papryczka.

26,50 zł 40,00 zł
10 ETNA:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, salami, szynka, cebula, pieprz
23,00 zł 37,00 zł
11 VEGETARIANA I:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, pieczarki, kukurydza, fasola, groszek, papryka
23,00 zł 37,00 zł
12 VEGETARIANA II:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, pieczarki, oliwki, cebula, brokuły
23,00 zł 37,00 zł
13 CALZONE I (pieróg):
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, szynka, pieczarki, cebula, czosnek
22,50 zł -
14 CALZONE II (pieróg):
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, boczek, szynka, pieczarki, cebula, czosnek
23,50 zł -
15 MAFIA I:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, boczek, szynka, pieczarki
23,00 zł 37,00 zł
16 MAFIA II:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, boczek, szynka, pieczarki, cebula, pieprz
25,00 zł 38,50 zł
17 CHICKEN I:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, kurczak, ananas
21,00 zł 34,50 zł
18 CHICKEN II:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, pieczarki, kurczak, cebula
23,00 zł 37,00 zł
19 WŁOSKA I:
Czosnek z oliwa z oliwek, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, salami, boczek, pieczarki, cebula, pieprz
25,00 zł 38,50 zł
20 WŁOSKA II:
Czosnek z oliwą z oliwek, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, krewetki, oliwki, cebula, sos czosnkowy
23,00 zł 37,00 zł
21 MARINARA:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, tuńczyk, małże, krewetki, paluszki krabowe
25,50 zł 39,00 zł
22 TONO:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, tuńczyk, cebula, oliwki
21,50 zł 35,00 zł
23 PALERMO:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, szynka, pieczarki, krewetki
23,00 zł 37,00 zł
24 A'LA KEBAB:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, pieczarki, kebab, cebula, sos czosnkowy
24,00 zł 38,00 zł
25 QUATRO:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, salami, boczek, szynka, kurczak
27,00 zł 41,00 zł
26 WHITE PIZZA:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, szynka, pieczarki, papryka, ser gorgonzola Ser gorgonzola

Zielono-niebieskie plamki pleśni z penicyliny
nadają serowi ostry, pikantny smak
i stanowią doskonałą przeciwwagę do pełnotłustych
serów śmietankowych.

Smak od łagodnego do ostrego, w zależności od
wieku z nuta ziemii.
Ważną dla amatorów cechą Gorgonzoli jest jej
dość ostry grzybowy zapach.

24,00 zł 38,00 zł
27 PIGAL:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, szynka, pieczarki, oliwki, pomidor
23,50 zł 37,50 zł
28 ROMA:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, boczek, pieczarki, cebula, jajko, sól, pieprz
23,00 zł 37,00 zł
29 ROSA:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, szynka, pieczarki, papryka
23,00 zł 37,00 zł
30 MISTA:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, salami, pieczarki, kebab, peperoni Peperoni

Ostra papryczka.

25,50 zł 39,00 zł
31 CORLEONE:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, salami, boczek, papryka, kapary Kapary

Jego pąki kwiatowe stanowią przyprawę
(im mniejsze tym cenniejsze) o słodko-kwaśnym,
lekko pikantnym smaku.
Po zakonserwowaniu w soli, occie, oliwie
lub winie nazywane są kaparami lub kaparkami.

Pikantny smak zawdzięczają łatwo ulatniającej się rutynie.
Gotowe kapary są ciemnozielone z jasnymi
kropkami, mają wielkości ziaren grochu.
Stosuje się je do:
do przyrządzania marynat, majonezów,
do zimnych – mięs, sosów,
do sałatek rybno-mięsnych,
do jajek, potraw z pomidorami.
Jadalną częścią rośliny są również marynowane owoce.

25,00 zł 38,50 zł
32 QUATRO FORMAGGI:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, ser ricotta Ser ricotta

Wyróżniamy trzy główne odmiany sera Ricotta:

Ricotta Salata Moliterna (z serwatki mleka owczego),
Ricotta Piemontese (serwatka mleka krowiego + 10% mleka),
Ricotta Romana (produkt uboczny powstający podczas produkcji sera Romano).

Ser wyróżnia się wyjątkowo przyjemnym aromatem słodkiego mleka,
świeżego siana i zielonej trawy.
Smak słodkawy i delikatny zawdzięcza mleku owczemu.

, ser gorgonzola Ser gorgonzola

Zielono-niebieskie plamki pleśni z penicyliny
nadają serowi ostry, pikantny smak
i stanowią doskonałą przeciwwagę do pełnotłustych
serów śmietankowych.

Smak od łagodnego do ostrego, w zależności od
wieku z nuta ziemii.
Ważną dla amatorów cechą Gorgonzoli jest jej
dość ostry grzybowy zapach.

, ser typu feta Ser feta

Feta maczana w solance jest dość mocno słona,
więc jeśli przeszkadza to naszemu podniebieniu,
możemy na klika minut ser włożyć do ostudzonej wody
lub do mleka, wówczas traci na słoności.
Ser z lekko kwaskowym posmakiem, dobrze się kroi w kostki, nie klei się, ma lekko ziarnistą konsystencję.

25,00 zł 38,50 zł
33 MILANO:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, boczek, pieczarki, papryka, ogórek korniszony
25,00 zł 38,50 zł
34 PRINCESSA:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, szynka, krewetki, ananas
23,50 zł 38,00 zł
35 GRECKA:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, pomidor, ogórek korniszony, oliwki, cebula, ser typu feta Ser feta

Feta maczana w solance jest dość mocno słona,
więc jeśli przeszkadza to naszemu podniebieniu,
możemy na klika minut ser włożyć do ostudzonej wody
lub do mleka, wówczas traci na słoności.
Ser z lekko kwaskowym posmakiem, dobrze się kroi w kostki, nie klei się, ma lekko ziarnistą konsystencję.

24,00 zł 38,00 zł
36 PIEKŁO-NIEBO:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, sos chili, kurczak, ananas, peperoni Peperoni

Ostra papryczka.

, ser ricotta Ser ricotta

Wyróżniamy trzy główne odmiany sera Ricotta:

Ricotta Salata Moliterna (z serwatki mleka owczego),
Ricotta Piemontese (serwatka mleka krowiego + 10% mleka),
Ricotta Romana (produkt uboczny powstający podczas produkcji sera Romano).

Ser wyróżnia się wyjątkowo przyjemnym aromatem słodkiego mleka,
świeżego siana i zielonej trawy.
Smak słodkawy i delikatny zawdzięcza mleku owczemu.

25,50 zł 39,00 zł
37 SORENTO:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, salami, boczek, papryka, kukurydza, cebula
26,50 zł 40,00 zł
38 PAPAJ I:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, szpinak, kukurydza, papryka, ser pleśniowy Ser pleśniowy

Ser pleśniowy - gatunek sera wytwarzanego
z mleka i podpuszczki.
Mogą być porastane niebieską, zieloną lub białą pleśnią.

Do najbardziej znanych należą m.in.:
Brie
Camembert
Roquefort
Gorgonzola
Bleu de Bresse
Munster
Coulommiers.

23,50 zł 37,50 zł
39 PAPAJ II:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, szpinak, pomidor, ser typu feta Ser feta

Feta maczana w solance jest dość mocno słona,
więc jeśli przeszkadza to naszemu podniebieniu,
możemy na klika minut ser włożyć do ostudzonej wody
lub do mleka, wówczas traci na słoności.
Ser z lekko kwaskowym posmakiem, dobrze się kroi w kostki, nie klei się, ma lekko ziarnistą konsystencję.

22,00 zł 35,50 zł
40 CHIESA:
Sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

, szynka, pieczarki, cebula
23,00 zł 37,00 zł