Pizze dostępne
również z sosem
śmietanowo-bazyliowym.
Zamknij
PIZZA
Lp.
Nazwa
Duża 30cm
Gigant 45cm
1
MARGHERITA:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
15,00 zł
28,00 zł
2
PROSCIUTTO:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, szynka
18,50 zł
32,00 zł
3
FUNGHI:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, pieczarki
18,50 zł
32,00 zł
4
CAPRICIOSA:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, szynka, pieczarki
21,00 zł
34,50 zł
5
HAWAII I:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, szynka, ananas, brzoskwinia
23,00 zł
37,00 zł
6
HAWAII II:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, kurczak, ananas, kukurydza, sos słodko-pikantny
24,00 zł
38,00 zł
7
DESPERADO:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, sos chili, salami, boczek, fasola, oliwki, cebula, pieprz
26,50 zł
40,00 zł
8
PEPERONI:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, sos chili, salami, oliwki, cebula,
peperoni
Peperoni
Ostra papryczka.
23,00 zł
37,00 zł
9
MEXICANA:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, sos chili, boczek, szynka, fasola, groszek,
peperoni
Peperoni
Ostra papryczka.
26,50 zł
40,00 zł
10
ETNA:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, salami, szynka, cebula, pieprz
23,00 zł
37,00 zł
11
VEGETARIANA I:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, pieczarki, kukurydza, fasola, groszek, papryka
23,00 zł
37,00 zł
12
VEGETARIANA II:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, pieczarki, oliwki, cebula, brokuły
23,00 zł
37,00 zł
13
CALZONE I (pieróg):
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, szynka, pieczarki, cebula, czosnek
22,50 zł
-
14
CALZONE II (pieróg):
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, boczek, szynka, pieczarki, cebula, czosnek
23,50 zł
-
15
MAFIA I:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, boczek, szynka, pieczarki
23,00 zł
37,00 zł
16
MAFIA II:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, boczek, szynka, pieczarki, cebula, pieprz
25,00 zł
38,50 zł
17
CHICKEN I:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, kurczak, ananas
21,00 zł
34,50 zł
18
CHICKEN II:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, pieczarki, kurczak, cebula
23,00 zł
37,00 zł
19
WŁOSKA I:
Czosnek z oliwa z oliwek, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, salami, boczek, pieczarki, cebula, pieprz
25,00 zł
38,50 zł
20
WŁOSKA II:
Czosnek z oliwą z oliwek, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, krewetki, oliwki, cebula, sos czosnkowy
23,00 zł
37,00 zł
21
MARINARA:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, tuńczyk, małże, krewetki, paluszki krabowe
25,50 zł
39,00 zł
22
TONO:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, tuńczyk, cebula, oliwki
21,50 zł
35,00 zł
23
PALERMO:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, szynka, pieczarki, krewetki
23,00 zł
37,00 zł
24
A'LA KEBAB:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, pieczarki, kebab, cebula, sos czosnkowy
24,00 zł
38,00 zł
25
QUATRO:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, salami, boczek, szynka, kurczak
27,00 zł
41,00 zł
26
WHITE PIZZA:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, szynka, pieczarki, papryka,
ser gorgonzola
Ser gorgonzola
Zielono-niebieskie plamki pleśni z penicyliny
nadają serowi ostry, pikantny smak
i stanowią doskonałą przeciwwagę do pełnotłustych
serów śmietankowych.
Smak od łagodnego do ostrego, w zależności od
wieku z nuta ziemii.
Ważną dla amatorów cechą Gorgonzoli jest jej
dość ostry grzybowy zapach.
24,00 zł
38,00 zł
27
PIGAL:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, szynka, pieczarki, oliwki, pomidor
23,50 zł
37,50 zł
28
ROMA:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, boczek, pieczarki, cebula, jajko, sól, pieprz
23,00 zł
37,00 zł
29
ROSA:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, szynka, pieczarki, papryka
23,00 zł
37,00 zł
30
MISTA:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, salami, pieczarki, kebab,
peperoni
Peperoni
Ostra papryczka.
25,50 zł
39,00 zł
31
CORLEONE:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, salami, boczek, papryka,
kapary
Kapary
Jego pąki kwiatowe stanowią przyprawę
(im mniejsze tym cenniejsze) o słodko-kwaśnym,
lekko pikantnym smaku.
Po zakonserwowaniu w soli, occie, oliwie
lub winie nazywane są kaparami lub kaparkami.
Pikantny smak zawdzięczają łatwo ulatniającej się rutynie.
Gotowe kapary są ciemnozielone z jasnymi
kropkami, mają wielkości ziaren grochu.
Stosuje się je do:
do przyrządzania marynat, majonezów,
do zimnych – mięs, sosów,
do sałatek rybno-mięsnych,
do jajek, potraw z pomidorami.
Jadalną częścią rośliny są również marynowane owoce.
25,00 zł
38,50 zł
32
QUATRO FORMAGGI:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
,
ser ricotta
Ser ricotta
Wyróżniamy trzy główne odmiany sera Ricotta:
Ricotta Salata Moliterna (z serwatki mleka owczego),
Ricotta Piemontese (serwatka mleka krowiego + 10% mleka),
Ricotta Romana (produkt uboczny powstający podczas produkcji sera Romano).
Ser wyróżnia się wyjątkowo przyjemnym aromatem słodkiego mleka,
świeżego siana i zielonej trawy.
Smak słodkawy i delikatny zawdzięcza mleku owczemu.
,
ser gorgonzola
Ser gorgonzola
Zielono-niebieskie plamki pleśni z penicyliny
nadają serowi ostry, pikantny smak
i stanowią doskonałą przeciwwagę do pełnotłustych
serów śmietankowych.
Smak od łagodnego do ostrego, w zależności od
wieku z nuta ziemii.
Ważną dla amatorów cechą Gorgonzoli jest jej
dość ostry grzybowy zapach.
,
ser typu feta
Ser feta
Feta maczana w solance jest dość mocno słona,
więc jeśli przeszkadza to naszemu podniebieniu,
możemy na klika minut ser włożyć do ostudzonej wody
lub do mleka, wówczas traci na słoności.
Ser z lekko kwaskowym posmakiem, dobrze się kroi w kostki, nie klei się, ma lekko ziarnistą konsystencję.
25,00 zł
38,50 zł
33
MILANO:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, boczek, pieczarki, papryka, ogórek korniszony
25,00 zł
38,50 zł
34
PRINCESSA:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, szynka, krewetki, ananas
23,50 zł
38,00 zł
35
GRECKA:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, pomidor, ogórek korniszony, oliwki, cebula,
ser typu feta
Ser feta
Feta maczana w solance jest dość mocno słona,
więc jeśli przeszkadza to naszemu podniebieniu,
możemy na klika minut ser włożyć do ostudzonej wody
lub do mleka, wówczas traci na słoności.
Ser z lekko kwaskowym posmakiem, dobrze się kroi w kostki, nie klei się, ma lekko ziarnistą konsystencję.
24,00 zł
38,00 zł
36
PIEKŁO-NIEBO:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, sos chili, kurczak, ananas,
peperoni
Peperoni
Ostra papryczka.
,
ser ricotta
Ser ricotta
Wyróżniamy trzy główne odmiany sera Ricotta:
Ricotta Salata Moliterna (z serwatki mleka owczego),
Ricotta Piemontese (serwatka mleka krowiego + 10% mleka),
Ricotta Romana (produkt uboczny powstający podczas produkcji sera Romano).
Ser wyróżnia się wyjątkowo przyjemnym aromatem słodkiego mleka,
świeżego siana i zielonej trawy.
Smak słodkawy i delikatny zawdzięcza mleku owczemu.
25,50 zł
39,00 zł
37
SORENTO:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, salami, boczek, papryka, kukurydza, cebula
26,50 zł
40,00 zł
38
PAPAJ I:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, szpinak, kukurydza, papryka,
ser pleśniowy
Ser pleśniowy
Ser pleśniowy - gatunek sera wytwarzanego
z mleka i podpuszczki.
Mogą być porastane niebieską, zieloną lub białą pleśnią.
Do najbardziej znanych należą m.in.:
Brie
Camembert
Roquefort
Gorgonzola
Bleu de Bresse
Munster
Coulommiers.
23,50 zł
37,50 zł
39
PAPAJ II:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, szpinak, pomidor,
ser typu feta
Ser feta
Feta maczana w solance jest dość mocno słona,
więc jeśli przeszkadza to naszemu podniebieniu,
możemy na klika minut ser włożyć do ostudzonej wody
lub do mleka, wówczas traci na słoności.
Ser z lekko kwaskowym posmakiem, dobrze się kroi w kostki, nie klei się, ma lekko ziarnistą konsystencję.
22,00 zł
35,50 zł
40
CHIESA:
Sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
, szynka, pieczarki, cebula
23,00 zł
37,00 zł