Dania zapiekane z pieca

waga około 400 gram
Lp. Nazwa Cena
1 BROKUŁY Z SEREM MOZARELLA:
Brokuły, sos gorgonzola Sos gorgonzola

Sos na bazie sera gorgonzola to delikatna, kremowa konsystencja z lekko ukrytą,
pikantną nutką. Sos gorgonzola idealnie nadaje się do dań z włoskich makaronów np.
do gnocchi albo ravioli ze szpinakiem.
Stanowi też perfekcyjne połączenie do dań z mięs, ryb czy drobiu.

, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

19,00 zł
2 ZAPIEKANKA WŁOSKA Z MAKARONEM:
Makaron penne, pieczarki, cebula, boczek, sos pomidorowy, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

19,00 zł
3 LASAGNE:
Makaron lasagne, sos bolognese, sos gorgonzola Sos gorgonzola

Sos na bazie sera gorgonzola to delikatna, kremowa konsystencja z lekko ukrytą,
pikantną nutką. Sos gorgonzola idealnie nadaje się do dań z włoskich makaronów np.
do gnocchi albo ravioli ze szpinakiem.
Stanowi też perfekcyjne połączenie do dań z mięs, ryb czy drobiu.

, pieczarki, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

19,00 zł
4 LASAGNE ZE SZPINAKIEM I SEREM RICOTTA:
Makaron lasagne, sos pomidorowy, szpinak, ser ricotta Ser ricotta

Wyróżniamy trzy główne odmiany sera Ricotta:

Ricotta Salata Moliterna (z serwatki mleka owczego),
Ricotta Piemontese (serwatka mleka krowiego + 10% mleka),
Ricotta Romana (produkt uboczny powstający podczas produkcji sera Romano).

Ser wyróżnia się wyjątkowo przyjemnym aromatem słodkiego mleka,
świeżego siana i zielonej trawy.
Smak słodkawy i delikatny zawdzięcza mleku owczemu.

, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

19,00 zł
5 ZAPIEKANKA Z BROKUŁAMI:
Makaron penne, kurczak, pieczarki, brokuły, sos śmietanowo-bazyliowy Sos śmietanowo-bazyliowy

Listki bazylii zmiksowane ze śmietaną i solą do smaku.

, ser mozzarella Ser mozzarella

Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.

Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.

Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.

Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.

20,50 zł