Dania zapiekane z pieca
waga około 400 gram
Lp.
Nazwa
Cena
1
BROKUŁY Z SEREM MOZARELLA
:
Brokuły,
sos gorgonzola
Sos gorgonzola
Sos na bazie sera gorgonzola to delikatna, kremowa konsystencja z lekko ukrytą,
pikantną nutką. Sos gorgonzola idealnie nadaje się do dań z włoskich makaronów np.
do gnocchi albo ravioli ze szpinakiem.
Stanowi też perfekcyjne połączenie do dań z mięs, ryb czy drobiu.
, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
19,00 zł
2
ZAPIEKANKA WŁOSKA Z MAKARONEM
:
Makaron penne, pieczarki, cebula, boczek, sos pomidorowy, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
19,00 zł
3
LASAGNE
:
Makaron lasagne, sos bolognese,
sos gorgonzola
Sos gorgonzola
Sos na bazie sera gorgonzola to delikatna, kremowa konsystencja z lekko ukrytą,
pikantną nutką. Sos gorgonzola idealnie nadaje się do dań z włoskich makaronów np.
do gnocchi albo ravioli ze szpinakiem.
Stanowi też perfekcyjne połączenie do dań z mięs, ryb czy drobiu.
, pieczarki, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
19,00 zł
4
LASAGNE ZE SZPINAKIEM I SEREM RICOTTA
:
Makaron lasagne, sos pomidorowy, szpinak,
ser ricotta
Ser ricotta
Wyróżniamy trzy główne odmiany sera Ricotta:
Ricotta Salata Moliterna (z serwatki mleka owczego),
Ricotta Piemontese (serwatka mleka krowiego + 10% mleka),
Ricotta Romana (produkt uboczny powstający podczas produkcji sera Romano).
Ser wyróżnia się wyjątkowo przyjemnym aromatem słodkiego mleka,
świeżego siana i zielonej trawy.
Smak słodkawy i delikatny zawdzięcza mleku owczemu.
, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
19,00 zł
5
ZAPIEKANKA Z BROKUŁAMI
:
Makaron penne, kurczak, pieczarki, brokuły, sos
śmietanowo-bazyliowy
Sos śmietanowo-bazyliowy
Listki bazylii zmiksowane ze śmietaną i solą do smaku.
, ser
mozzarella
Ser mozzarella
Ser pochodzący z południowych Włoch, z regionu Kampania (miasto Aversa). Dobrze znany ze swojej ciągliwości po roztopieniu.
Ser ten wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic, samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki.
Sprzedawany jest w postaci niewielkich kawałków (kęsów) o obłym kształcie, zanurzonych w serwatce.
Stanowi składnik wielu dań tradycyjnej kuchni włoskiej, m.in. lazanii, sałatki caprese i większości rodzajów pizzy.
20,50 zł