Makarony
waga około 400 gram
Lp.
Nazwa
Cena
1
SPAGHETTI BOLOGNESE
:
Makaron spaghetti, sos bolognese,
parmezan
Parmezan
Parmezan (wł. parmigiano reggiano, grana) - ser twardy typu podpuszczkowego
wytwarzany z krowiego mleka, pochodzący z północnych Włoch,
z regionu Emilia-Romania. Produkowany w: Parmie, Reggio nell Emilia i okolicach.
Jeden z najbardziej znanych na świecie włoskich serów.
Nadaje się do konsumpcji w zestawie serów, a także utarty
jako dodatek smakowy i dekoracyjny do różnych dań
(pizza, zapiekanka, spaghetti, zupa cebulowa, sos Mornay).
15,50 zł
2
SPAGHETTI NAPOLITANA
:
Makaron spaghetti, sos bolognese, pieczarki, boczek,
parmezan
Parmezan
Parmezan (wł. parmigiano reggiano, grana) - ser twardy typu podpuszczkowego
wytwarzany z krowiego mleka, pochodzący z północnych Włoch,
z regionu Emilia-Romania. Produkowany w: Parmie, Reggio nell Emilia i okolicach.
Jeden z najbardziej znanych na świecie włoskich serów.
Nadaje się do konsumpcji w zestawie serów, a także utarty
jako dodatek smakowy i dekoracyjny do różnych dań
(pizza, zapiekanka, spaghetti, zupa cebulowa, sos Mornay).
18,00 zł
3
SPAGHETTI CARBONARA
:
Makaron spaghetti, sos śmietanowy, boczek, przyprawy,
parmezan
Parmezan
Parmezan (wł. parmigiano reggiano, grana) - ser twardy typu podpuszczkowego
wytwarzany z krowiego mleka, pochodzący z północnych Włoch,
z regionu Emilia-Romania. Produkowany w: Parmie, Reggio nell Emilia i okolicach.
Jeden z najbardziej znanych na świecie włoskich serów.
Nadaje się do konsumpcji w zestawie serów, a także utarty
jako dodatek smakowy i dekoracyjny do różnych dań
(pizza, zapiekanka, spaghetti, zupa cebulowa, sos Mornay).
18,00 zł
4
SPAGHETTI Z KURCZAKIEM I BROKUŁAMI
:
Makaron spaghetti, kurczak, brokuły, sos
śmietanowo-bazyliowy
Sos śmietanowo-bazyliowy
Listki bazylii zmiksowane ze śmietaną i solą do smaku.
, przyprawy
19,00 zł
5
PENNE Z KURCZAKIEM
:
Makaron penne, cebula, papryka, sos słodko-pikantny, kurczak,
parmezan
Parmezan
Parmezan (wł. parmigiano reggiano, grana) - ser twardy typu podpuszczkowego
wytwarzany z krowiego mleka, pochodzący z północnych Włoch,
z regionu Emilia-Romania. Produkowany w: Parmie, Reggio nell Emilia i okolicach.
Jeden z najbardziej znanych na świecie włoskich serów.
Nadaje się do konsumpcji w zestawie serów, a także utarty
jako dodatek smakowy i dekoracyjny do różnych dań
(pizza, zapiekanka, spaghetti, zupa cebulowa, sos Mornay).
19,00 zł
6
PENNE Z PIECZARKAMI
:
Makaron penne, cebula, czosnek, pieczarki, sos pomidorowy,
parmezan
Parmezan
Parmezan (wł. parmigiano reggiano, grana) - ser twardy typu podpuszczkowego
wytwarzany z krowiego mleka, pochodzący z północnych Włoch,
z regionu Emilia-Romania. Produkowany w: Parmie, Reggio nell Emilia i okolicach.
Jeden z najbardziej znanych na świecie włoskich serów.
Nadaje się do konsumpcji w zestawie serów, a także utarty
jako dodatek smakowy i dekoracyjny do różnych dań
(pizza, zapiekanka, spaghetti, zupa cebulowa, sos Mornay).
16,50 zł
7
PENNE Z PIECZARKAMI W SOSIE GORGONZOLA
:
Makaron penne, pieczarki,
sos gorgonzola
Sos gorgonzola
Sos na bazie sera gorgonzola to delikatna, kremowa konsystencja z lekko ukrytą,
pikantną nutką. Sos gorgonzola idealnie nadaje się do dań z włoskich makaronów np.
do gnocchi albo ravioli ze szpinakiem.
Stanowi też perfekcyjne połączenie do dań z mięs, ryb czy drobiu.
, przyprawy
18,00 zł
8
PENNE Z KURCZAKIEM W SOSIE GORGONZOLA
:
Makaron penne, kurczak,
sos gorgonzola
Sos gorgonzola
Sos na bazie sera gorgonzola to delikatna, kremowa konsystencja z lekko ukrytą,
pikantną nutką. Sos gorgonzola idealnie nadaje się do dań z włoskich makaronów np.
do gnocchi albo ravioli ze szpinakiem.
Stanowi też perfekcyjne połączenie do dań z mięs, ryb czy drobiu.
, przyprawy
19,00 zł
9
PENNE ZE SZPINAKIEM
:
Makaron penne, pieczarki, szpinak, kurczak, sos śmietanowy, przyprawy
21,00 zł