Makarony

waga około 400 gram
Lp. Nazwa Cena
1 SPAGHETTI BOLOGNESE:
Makaron spaghetti, sos bolognese, parmezan Parmezan

Parmezan (wł. parmigiano reggiano, grana) - ser twardy typu podpuszczkowego
wytwarzany z krowiego mleka, pochodzący z północnych Włoch,
z regionu Emilia-Romania. Produkowany w: Parmie, Reggio nell Emilia i okolicach.
Jeden z najbardziej znanych na świecie włoskich serów.
Nadaje się do konsumpcji w zestawie serów, a także utarty
jako dodatek smakowy i dekoracyjny do różnych dań
(pizza, zapiekanka, spaghetti, zupa cebulowa, sos Mornay).

15,50 zł
2 SPAGHETTI NAPOLITANA:
Makaron spaghetti, sos bolognese, pieczarki, boczek, parmezan Parmezan

Parmezan (wł. parmigiano reggiano, grana) - ser twardy typu podpuszczkowego
wytwarzany z krowiego mleka, pochodzący z północnych Włoch,
z regionu Emilia-Romania. Produkowany w: Parmie, Reggio nell Emilia i okolicach.
Jeden z najbardziej znanych na świecie włoskich serów.
Nadaje się do konsumpcji w zestawie serów, a także utarty
jako dodatek smakowy i dekoracyjny do różnych dań
(pizza, zapiekanka, spaghetti, zupa cebulowa, sos Mornay).

18,00 zł
3 SPAGHETTI CARBONARA:
Makaron spaghetti, sos śmietanowy, boczek, przyprawy, parmezan Parmezan

Parmezan (wł. parmigiano reggiano, grana) - ser twardy typu podpuszczkowego
wytwarzany z krowiego mleka, pochodzący z północnych Włoch,
z regionu Emilia-Romania. Produkowany w: Parmie, Reggio nell Emilia i okolicach.
Jeden z najbardziej znanych na świecie włoskich serów.
Nadaje się do konsumpcji w zestawie serów, a także utarty
jako dodatek smakowy i dekoracyjny do różnych dań
(pizza, zapiekanka, spaghetti, zupa cebulowa, sos Mornay).

18,00 zł
4 SPAGHETTI Z KURCZAKIEM I BROKUŁAMI:
Makaron spaghetti, kurczak, brokuły, sos śmietanowo-bazyliowy Sos śmietanowo-bazyliowy

Listki bazylii zmiksowane ze śmietaną i solą do smaku.

, przyprawy
19,00 zł
5 PENNE Z KURCZAKIEM:
Makaron penne, cebula, papryka, sos słodko-pikantny, kurczak, parmezan Parmezan

Parmezan (wł. parmigiano reggiano, grana) - ser twardy typu podpuszczkowego
wytwarzany z krowiego mleka, pochodzący z północnych Włoch,
z regionu Emilia-Romania. Produkowany w: Parmie, Reggio nell Emilia i okolicach.
Jeden z najbardziej znanych na świecie włoskich serów.
Nadaje się do konsumpcji w zestawie serów, a także utarty
jako dodatek smakowy i dekoracyjny do różnych dań
(pizza, zapiekanka, spaghetti, zupa cebulowa, sos Mornay).

19,00 zł
6 PENNE Z PIECZARKAMI:
Makaron penne, cebula, czosnek, pieczarki, sos pomidorowy, parmezan Parmezan

Parmezan (wł. parmigiano reggiano, grana) - ser twardy typu podpuszczkowego
wytwarzany z krowiego mleka, pochodzący z północnych Włoch,
z regionu Emilia-Romania. Produkowany w: Parmie, Reggio nell Emilia i okolicach.
Jeden z najbardziej znanych na świecie włoskich serów.
Nadaje się do konsumpcji w zestawie serów, a także utarty
jako dodatek smakowy i dekoracyjny do różnych dań
(pizza, zapiekanka, spaghetti, zupa cebulowa, sos Mornay).

16,50 zł
7 PENNE Z PIECZARKAMI W SOSIE GORGONZOLA:
Makaron penne, pieczarki, sos gorgonzola Sos gorgonzola

Sos na bazie sera gorgonzola to delikatna, kremowa konsystencja z lekko ukrytą,
pikantną nutką. Sos gorgonzola idealnie nadaje się do dań z włoskich makaronów np.
do gnocchi albo ravioli ze szpinakiem.
Stanowi też perfekcyjne połączenie do dań z mięs, ryb czy drobiu.

, przyprawy
18,00 zł
8 PENNE Z KURCZAKIEM W SOSIE GORGONZOLA:
Makaron penne, kurczak, sos gorgonzola Sos gorgonzola

Sos na bazie sera gorgonzola to delikatna, kremowa konsystencja z lekko ukrytą,
pikantną nutką. Sos gorgonzola idealnie nadaje się do dań z włoskich makaronów np.
do gnocchi albo ravioli ze szpinakiem.
Stanowi też perfekcyjne połączenie do dań z mięs, ryb czy drobiu.

, przyprawy
19,00 zł
9 PENNE ZE SZPINAKIEM:
Makaron penne, pieczarki, szpinak, kurczak, sos śmietanowy, przyprawy
21,00 zł